«PARMIGIANA DI MELANZANE»

Herlig rett til stekt kylling og annet stekt/grillet kjøtt. Den kan også serveres alene sammen med salat som en lunsjrett. Gjerne med godt brød. Super på tapasbordet. Dette er en av våre favoritter, og den kan finnes i mange kokebøker!

Porsjoner: 4 
Temperatur: 200 °C 
Steketid: 25 min

INGREDIENSER

2 – 3 auberginer, i tynne skiver
salt
olivenolje, til pensling
300 g mozzarella di bufala, skivet
120 g nykvernet parmesan
3 ss lys strøkavring
1 ss smør

Kvister av frisk bladpersille, til pynt

TOMAT OG BASILIKUMSAUS

2 ss virgin olivenolje
4 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, hakket
400 g tomater på boks
1 ts sukker
8 friske basilikumblad, revet
salt
pepper

SLIK GJØR DU

Skjær auberginen i skiver på langs. For å fjerne eventuell bitterhet legges skivene lagvis i et dørslag med salt i mellom. Sett dørslaget i vasken og la de trekke i 20 minutter minutter. Skyll grundig i rennende kaldt vann til alt saltet er fjernet. Tørk de med et kjøkkenpapir.

Fordel aubergin utover 1-2 store stekeplater. Pensle [eller spraye] med olivenolje, og stek i forvarmet stekeovn ved 200 °C i 15-20 minutter til de er møre, men ikke har falt sammen.

Lag i mellomtiden tomat- og basilikumsausen. Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett sjalottløk, og stek den myk i 5 minutter. Rør av og til. Tilsett hvitløk, og stek i 1 minutt til. Tilsett tomater og tomatlake. Brekk opp tomatene med en tresleiv. Kok opp, skru ned varmen, og la det surre i om lag 10 minutter til det begynner å tykne. Rør inn sukker, og smak til med salt og pepper. Rør inn basilikumbladene

Pensle en ildfast form med olivenolje. Legg et lag med tomatsaus i bunnen, og legg  aubergin og tomatsaus lagvis. Mellom lagene legges også mozzarella og parmesan.  Hold av 1/2 parten av parmesanen og bland resten  med strøkavringen og avslutt med denne.

Fordel noen smørklatter på toppen, og stek i 25 minutter til overflaten er gyllenbrun. Ta formen ut av ovnen, og la den hvile i 5 minutter.

Pynt med persille, og server med godt brød.