filthily Her er en kyllingrett som skal stå og godgjøre seg og putre i ovnen i 1 time. I mellomtiden kan du kose deg med et glass vin.

Porsjoner:4
Temperatur:180 °C
Steketid: vaulx en velin rencontre adulte 1 time
Kilde: Vidunderlig Italiensk

http://mikita.com.pl/?rabocheemesto=randki-dla-ps%C3%B3w&5f1=d1 INGREDIENSER

2 ss hvetemel
salt
pepper
4 kvarte kyllinger eller kyllingfileter uten skinn
3 ss olivenolje
1 rødløk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød paprika, hakket
1 dl hønsebuljong
½ dl tørr hvitvin
400 g hermetiske, hakkede tomater
4 soltørkede tomater i olje, avrent og hakket
225 g sjampinjong, skåret i skiver
125 g svarte oliven ute sten
4 ss sitronsaft
friske basilikumblader til pynt

SLIK GJØR DU

Dryss melet på en grunn tallerken, og krydre det med salt og pepper. Rull kyllingstykkene i det krydrete melet, og rist av overflødig mel. Varm olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett kyllingstykkene, og stek dem over middels varme mens de blir hyppig vendt, i 5 – 7 minutter, eller til kjøttet er gyllenbrunt. Ta kyllingkjøttet ut av pannen og legg de over i en ildfast gryte.

Ha løken, hvitløken og paprikaen i pannen, demp varmen, og stek under jevn omrøring i 5 minutter. eller til grønnsakene er møre.

Rør inn tomaten, de soltørkede tomatene, soppen og olivenene, og kok det hele under jevnlig omrøring i 3 minutter. Hell i hønsebuljongen og sitronsaften. Kok opp. Kok ut pannen med hvitvin.

Legg blandingen sammen med kyllingkjøttet, legg lokk på gryten. Settes i en forvarmet ovn på 180 ºC og stekes i 1 time, eller til kyllingkjøttet er mørt. Pynt med basilikumbladene, og server retten med det samme.

Server godt brød til

Vin til maten

Dette er en toscansk rett der grønnsakene setter smak på kyllingen og dermed også denne retten. Tomatsausen gir mye smak og syrlighet og da er det naturlig å anbefale viner basert på Toscanas egen drue, nemlig Sangiovese. Vi snakker da om Chianti, rosso di Montalcino, vino nobile og den største av dem alle, Brunello. Dette er viner som forlanger å blir nytt sammen med smaksrike retter og da gjerne med tomatsaus, der syrligheten i Sangiovesen kommer til sin rett. Prøv gjerne også Barbera d’Asti (både ordinær og superiore), Pinot Noir(gjerne fra Burgund) eller Valpolicella.

Print Friendly, PDF & Email