Rakfisk har en helt spesiell smak og den er veldig smaksrik. Dette er enda et eksempel på kombinasjon av norske råvarer og italiensk kokkekunst.

Porsjoner: 4

site rencontre homme riche france INGREDIENSER

320 g ris
50 g sort oliven uten sten, delt i to
12 dl grønnsakkraft
1,5 dl tørr hvitvin
200 g rakfisk
1 løk, finhakket
1 fennikel, skåret i biter
50 g dillsmør
salt og pepper etter smak

Vår utvalgte vin er en Soave fra vinprodusenten Tamellini, Veneto

http://syris.fr/?powtovuylust=site-de-rencontre-pour-mariee&877=3b SLIK GJØR DU

Smelt litt av smøret i en kjele, tilsett fennikelen og stek et par minutter. Tilsett 2 dl av kraften og kok under lokk i 5 minutter. Avkjøl litt og kjør fennikelen med en stavmikser til en homogen krem.

Smelt smør i en kjele og fres løken til den er blank. Tilsett risen og stek videre et par minutter til risen er gjennomsiktig. Kok inn hvitvinen. Rør inn oliven. Tilsett kraften, en øse om gangen og la den koke inn for hver gang. Tilsett fennikelkremen midt i koketiden. Tilsett rakfisken på slutten av koketiden og rør til slutt inn resten av smøret. Server med godt landbrød.

Rakfisk har en helt spesiell smak og den er veldig smaksrik. Dette er enda et eksempel på den gode kombinasjonen av norske råvarer og italiensk kokkekunst. Det som er viktig her, er å ikke bruke for mye fisk. Da vil den ta over og ødelegge den gode balansen med fennikel, løk og grønnsakkraft på den ene siden og rakfisken på den andre siden. Jeg har prøvd meg frem til denne oppskriften som jeg syns fungerer godt.

dla singli portal Vinvalg
Denne retten krever en frisk og middels fyldig hvitvin og jeg foreslår at vi tar turen til Veneto og familien Tamellini. De bestemte seg i 1998 for å skape noe unikt av druen Garganega og har siden da hatt en unik Soave på markedet. Vingården drives av brødrene Gaetano og Pio, hvor Gaetano har ansvaret for produksjonen i vinmarken, mens Pio har ansvaret i vinkjelleren. Hos Gaetano vokser druene i god jord med ikke alt for stor avkastning og Tamellini er en av de beste produsentene i Veneto.

Print Friendly, PDF & Email