sites de rencontre ça marche Skrei kan tilberedes på ulke måter og med forskjellig tilbehør. Vi får aftenpostens «mat fra Norge» i postkassen hver mnd, og denne lørdagen lot vi oss inspirere og laget smørdampet skrei på en seng av pastinakkpuré.

Porsjoner: 4
Kilde: Aftenposten «mat fra Norge» nr. 2 2022.

bar pour rencontrer des hommes INGREDIENSER

1 dl salt
1 l vann
800 g skreifilet eller loin
100 g smør
150 g sukkererter
2 ss hakket frisk gressløk

 

http://m-g.wine/?styl=la-chauss%C3%A9e-saint-victor-site-de-rencontre-serieux&38c=11 PASTINAKKPURÉ

500 g pastinakk
0,5 dl fløte
1 ss smør
revet skall og saft av 0,5 stk. sitron

SLIK GJØR DU

Rør ut saltet i kaldt vann. Del skreifileten i porsjonsstykker og legg dem i vannet slik at de er helt dekket. Sett kaldt i ½-1 time.

Lar du fisken ligge i saltlake en stund vil den bli enda fastere i kjøttet. Det er heller ikke nødvendig å salte fisken under tilberedning.

Snitt sukkererter fint. Sett til side sammen med hakket gressløk.

Skrell pastinakk og skjær den i terninger. Ha den i en kjele med litt vann og kok den helt mør. Hell av kokevannet og la den dampe i 2-3 minutter. Mos den fint for hånd eller i hurtigmikser og rør inn fløte og smør.  Smak til med sitron, salt og pepper.

Smelt smøret i en vid panne og legg i fiskestykkene. Sett på lokk, senk varmen til middels og la fiskestykkene stå og trekke i 8-12 minutter, avhengig av hvor tykk fileten er. Når fisken er ferdig, vil den lett flake seg.

Løft fiskestykkene ut av kjelen og legg den på litt tørkepapir. Dekk den med et håndkle så den holder seg varmt.

Kok opp smørblandingen i pannen, og kok den kraftig til det kun er smør igjen. Pass på så det ikke brenner seg. Vend inn sukkererter og gressløk rett før servering.

Fordel pastinakkpuré på tallerkener og legg fisken oppå. Fordel sukkererter og smør over fisken og server.

Print Friendly, PDF & Email