site de rencontre entre comorien Brente mandler er normalt juleknask men hvorfor ikke lage noen porsjoner ellers om året også. Jeg har testet ut en oppskrift jeg fant på Meny.no, og resultat ble knasende godt!

Kilde: Meny.no

http://alicespringsmariage.com/?tampon=site-de-rencontre-pour-adultes-surdou%C3%A9s&822=0e INGREDIENSER

100 g sukker
1 dl vann
250 g mandler
1 ss meierismør
en klype flaksalt

http://watergeefjedoor.nl/943-cs24373-red-dragon-wild-slot-review.html SLIK GJØR DU

Skyll mandlene og fordel de utover et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen ved 200 i ca. 7 minutter.

Kok opp sukker og vann i en dyp stekepanne. La laken koke til alt sukkeret er oppløst.

Tilsett mandlene og la det koke videre under stadig omrøring. Underveis i kokingen vil sukkerlaken gå fra å være klar og sirupslignende til at den sukrer seg og mandlene blir dekket med en tørr  sukkerhinne. I første omgang blir mandlene hvite/matte.

Det er viktig å røre hele tiden og være tålmodig. Sukkeret vil snart smelte og bli til et tynt lag gyllen karamell rundt mandlene. Det er nå, etter at sukkeret har blitt nesten som pulver at man skal røre en god stund til, før det smelter på nytt og mandlene blir blanke og mørke.

Pass på varmen slik at sukkeret smelter til karamell uten å bli brent. Trekk så pannen til side og rør inn smøret og en klype knust flaksalt eller kanel. Hell så mandlene utover brettet med bakepapir igjen og dra mandlene fra hverandre med to gafler hvis noen har festet seg sammen.

Avkjøl mandlene helt før de fylles over på glass eller beholder. Brente mandler må oppbevares helt tørt og har da en holdbarhet på opptil ca. 1 måned.

Print Friendly, PDF & Email