Crispi  innbakt svinekjøtt sammen med grønnsaker i en herlig sursøt saus.

Porsjoner: 3-4
Kilde: Alt i Asiatisk

INGREDIENSER

2 nakkekoteletter
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
¼ ts pepper

MELBLANDING
50 g maizena
50 g potetmel
¼ ts salt
1 stort egg
matolje til steking

GRØNNSAKER
1 ½ paprika (½ rød, ½ grønn, ½ gul)
½ gulløk
1 boks ananas ringer

SURSØT SAUS
4 ss ananas juice (fra boksen med ananas ringer)
3 ss ketchup
3 ss ris eddik
3 ss vann
2 ss sukker
1 ss soyasaus
¼ ts salt

TIL Å TYKNE SAUSEN
1 ss vann
1 ts potetmel

SLIK GJØR DU

Start med å kutte nakkekotelettene i terninger på ca 3×4 cm. Mariner deretter kjøttet med soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres mens du forbereder resten av ingrediensene.

Vask og kutt grønnsakene. Jeg har kuttet mine i trekantformer, men du kan fint bare kutte de opp i 2×3 cm.

Varm deretter en del matolje i en stekepanne på medium høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle. Klekk egget i en annen bolle og visp det godt opp. Når oljen er varm, dekker du først kjøttet med melblandingen, deretter oppi egget, og helt til slutt tilbake i melblandingen, før du legger det oppi matoljen. Pass på å snu kjøttet jevnlig, og stekes i ca. 7-8 min. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på en rist eller papir.

Hemmeligheten bak super crispy og crunchy innbakt svinekjøtt er at man steker kjøttet to ganger. Så la kjøttet hvile i minst 5 minutter før du steker dem på nytt i ca. 2-3 min til.

Mens du frityrsteker kjøttet første gangen kan du blande sammen sursøt sausen i en bolle. Smak gjerne til om du f.eks. ønsker mer sukker eller eddik. Når kjøttet er ferdigstekt for andre gang, varmer du opp en stekepanne på medium varme, og tilsetter sausen. I det du ser sausen begynner å bli ordentlig varm (den skal ikke boble), skrur du varmen ned til lav og tilsetter vann og potetmel som er blandet sammen. Visp hele tiden så stivelsen ikke klumper seg fast. Hell gjerne inn halvparten først og se om du ønsker en tykkere saus eller ikke.

Vend paprika og innbakt svinekjøtt i blandingen slik at sausen klistrer seg godt fast i kjøttet, ca. 2 min. Når det er gjort, tilsetter du gulløk og ananas og steker fortsatt på lav varme i ca. 5 minutter til. Da får du fortsatt sprø og gode grønnsaker.

Du kan gjerne steke kjøttet en gang flere timer før servering. Deretter steker du en gang til rett før servering.

Det er veldig viktig at du skrur varmen ned til lav før du har oppi potetmel-vannet for å tykne sausen. Løft gjerne av platen dersom du vil ha mer kontroll.

Server gjerne kokt ris til.

Print Friendly, PDF & Email