Stoccafisso accomodato alle Genovese

Adana Italienerne elsker klippfisk, og du finner mange variasjoner på tilberedningsmåter. Her er en herlig rett som tilberedes i panne.

Porsjoner:  Durango 4
Kilde:  Sale & Pepe

http://abbondanzadelpane.com/?delyka=remanzacco-incontri-trans&175=8c INGREDIENSER

1 kg klippfisk, utvannet
500 g poteter, skåret i skiver
200 g hermetiske tomater
30 g pinjekjerner
50 g ansjosfileter, kuttet i biter
10 g kapers
50 g svart oliven, grovkuttet
½ løk, finkuttet
1 liten gulrot, finkuttet
2 stangselleri, finkuttet
1 bunt persille, grovkuttet
15 g tørket steinsopp
0,3 l hønsekraft
1 dl hvitvin
frisk chilipepper, finkuttet
1 dl extra vergine olivenolje
salt og pepper etter smak

http://blanchard.fr/?kontrolvesov=rencontre-femme-khemisset&bac=4a SLIK GJØR DU

Kok opp hønsekraften. Legg soppen i den kokende kraften og la den ligge i 20 minutter. Ta opp soppen og la den renne av på et papirhåndkle. Ta vare på kraften.
Trekk fisken i kokende vann i 10 minutter. Ta opp fisken, ta av skinn og fjern eventuelle ben. Kutt fisken i passende stykker.
Fres løk, gulrot og stangselleri noen minutter i olivenolje. Tilsett kapers, oliven, ansjos og sopp og bland dette godt med grønnsakene. Tilsett kraften og la det surre på svak vareme i 20 minutter. Tilsett poteter, pinjekjerner, chilipepper, persille og hvitvin og la det koke på svak varme i 15 minutter. Tilsett fisken og la alt koke til potetene er møre.

Tilbehøret her er typisk for liguriakysten. I et, fra naturens side, karrig landskap har man gjennom historien lært seg å sette pris på grønnsaker og urter og dette er i dag en vesentlig del av det liguriske kjøkken. Oliven produksjon er også viktig for dette området og olivenlunder finner man langs hele kysten her.

Norsk klippfisk er en etterspurt råvare i Italia og brukes over hele i Italia i utallige oppskrifter og her finner vi klippfisk både på supermarkedet og på de utallige ukentlige markedene over hele Italia. Har man ikke tilgang på klippfisk her i Norge så er torskeloins fra Rema 1000 et godt alternativ. Her får du de beste stykkene på torsken rett fra Lofoten.

Steinsopp er viktig for smaken i denne retten. Vi hadde problemer med å få tak i dette nå utenfor soppsesongen. Vi var så heldig å komme i kontakt med en hyggelig dame fra Nesttun i Bergen som kunne selge oss førsteklasses, egenprodusert tørket steinsopp plukket i Bergen.

Print Friendly, PDF & Email