Cipolle ripiene alla Ligure

Fylte løk kan du servere som forrett, eller som tilbehør til en kjøttrett. Vi valgte å ha den som en forrett til KRYDDERKYLLING

4 hvite løk (alt. gul løk)
700 g poteter
80 g parmegiano reggiano raspet
150 g mortadella, grovhakket (alt. servelat)
1 bunt merian
1 egg
extra vergine olivenolje
brødsmuler
muskatnøtt
salt
pepper

Skrell løkene og del de i to på langs. Le de i kokende vann i 3-4 minutter. Ta de ut av vannet og avkjøl. Ta ut innholdet i løken til det er igjen ett skall.Ta ta vare på kjernen i  løkene.  


Del potetene i store biter og kok de i lettsaltet vann i 15 minutter. Tilsett løkkjernene på slutten av koketiden. Grovhakk løkkjernene og mos de sammen med poteten. Bland inn osten, mortadella, olje, egg, urter og krydder.


Fyll potetmosen opp i løkskjellene og sett de i en smurt ildfast form. Sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Serveres varm enten som forrett eller som tilbehør til en hovedrett.

Vi har valgt den Portugisiske vinen Solar das Boucas Loureiro til denne retten. Vinen er laget på druen Loureira.

Denne druen dyrkes vanligvis i Amares litt nord for Braga. Druen gir aromatiske og friske viner. Vinen dufter av sitrus og urter, er frisk på smak med litt bitterhet i ettersmaken. Foruten fisk og skalldyr er den en god følgesvenn til denne type forretter.

MORTADELLA
eller Mortadella di Bologna er en Italiensk pølse produsert av svinekjøtt, fett, urter og krydder. Den lages i store pølser på 6-7 kg eller mer. 

Pølsen røkes først lett og kokes senere. Den serveres i tynne skiver, og smaken er mild. Anvendelsesområdene er mange, som pålegg på brød, i forretter m.m.

Mortadella finnes i Meny-butikkene. En slags «erstatning» kan være å benytte servelat, selv om dette ikke er sammenlignbare produkter da servelat er et farseprodukt. Kokt skinke kan selvfølgelig også benyttes i fyllet. 

Print Friendly, PDF & Email