Arrosto di pollo aromatico allo youghurt

Her har vi nok en gang funnet en oppskrift fra Sale & Pepe. Denne gangen en helstekt kylling.

Porsjoner: 4
Temperatur: 180 °C
Steketid: 1 t. 30 min
Kilde: Sale & Pepe

1 kylling (1,6 kg)
300 g gresk yoghurt
2 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts gurkemeie
1 kanelstang
8 nellikspiker
1 hel ingefær, finhakket
grønnsakkraft
2 laurbærblad
frisk koriander, finhakket
2 lime
extra vergine olivenolje
salt og pepper

Gni inn kyllingen med salt og pepper både innvendig og utvendig.

Bland yoghurt med en løk, hvitløk, koriander og gurkemeie. Smør yoghurtkremen først under brystskinnet på kyllingen, deretter over resten av kyllingen. Dekk til kyllingen og la den stå kaldt i minst 2 timer.

Fres løken i olje. Bland inn ingefær, kardemomme, nellik og kanel og hell alt over i en ildfast form. Legg kyllingen i formen og tilsett 2 øser grønnsakkraft og laurbærblad. Sett formen i ovnen på 180 grader i 1 time og 30 minutter.

Serveres med lime og salviebrød.

Denne retten er kylling, som i utgangspunktet ikke har så mye egensmak. Denne er imidlertid kraftig smaksatt og krever en relativt fyldig vin. Her har vi valgt Filipa Pato Territòrio Vivo Baga.

Denne vinen kommer fra vinregionen Bairrada, nærmere bestemt Anadia som ligger ut mot kysten syd for Porto og har et relativt fuktig klima. Denne regionen har mange èndrueviner og denne er laget av Baga som er typisk for dette området. Denne druen gir i utgangspunktet viner med høyt syre- og tanninnivå som vanligvis trenger noe tid til modning. Dette er årgang 2017, men produsenten har her klart kontrollere garvestoffen i druen slik at den er konsumferdig og passer godt til denne retten. Den lukter friskt av solbær og urter. Den er fruktig på smak og har god balanse mellom syre og tanniner.

En alternativ måte å tilberede denne på, kan være ferdig delte kyllinglår/bryst eller kyllingfilet. Steketiden må da tilpasses dette.

Serveres med lime og brød. Gjerne et SALVIEBRØD. Som forrett kan vi anbefale FYLTE LØK.

Print Friendly, PDF & Email