I denne tomatsuppen er det både ramsløkspesto og vår «Irenes» tomatsaus. Begge deler finner du oppskrift på her i bloggen.
 
Porsjoner: 4
 

1 løk, finhakket
½ rød chili, finhakket
2 ss ramsløkpesto
1 dl Irenes tomatsaus (evt. tomatpuré)
2 bokser hermetiske tomater (800 g)
8dl grønnsakskraft (eller kyllingkraft)
100 g fenalår, i skiver skåret i strimler (eller spekeskinke)
1 liten brokkoli, skåret i små bunter
sukker (smak til)
salt og pepper
2 egg, kokte – delt i to på langs

Ha olivenolje eller en annen nøytral matolje i en gryte og fres løken på middels varme, til den er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett chili og ramsløk og la det surre med. Tilsett tomatsausen og la de surre med et par minutter.

Tilsett de hermetiske tomatene og knus dem lett. Gi suppen et oppkok. Tilsett deretter kraften og kok opp igjen. Kraft kan erstattes med buljongterninger eller fond utblandet i vann. Smak til suppen. Både tomater og kraft skal gi smak til suppen. Tilsett eventuelt litt sukker for å avrunde tomatsmaken.

La suppen småkoke i ca. 20 minutter. Med hakkede tomater litt mindre koketid. Kjør suppen med en stavmikser eller lignende, til du får en jevn suppe. Tilsett mer kraft hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med nykvernet sort pepper og salt.

Fres fenalår og brokkoli i en panne og strø dette oppå suppetallerkenen. Legg i egget.

Server suppen rykende varm med landbrød til.

Print Friendly, PDF & Email