Denne risottoen med rødvin sammen med lam vil helt sikkert falle i smak. Prøv den!

Porsjoner: 4
Kilde: Vidunderlig italiensk

1 ,2 liter kokende lammekraft (evt. hønsebuljong)
4 ss hvetemel, krydret med salt og pepper
8 stekestykker av lam
4 ss olivenolje
1 grønn paprika uten frø og hinner, skåret tynt
1 – 2 friske, grønne chili uten frø, skåret i tynne skiver
1 liten løk, skåret i tynne skiver
1 liten løk finhakket
2 hvitløkfedd, skåret i tynne skiver
2 ss frisk basilikum, revet
3 dl rødvin
4 ss rødvinseddik
12 cherrytomater
1 ½ dl vann
3 ss smør
300 g risottoris
100 g nyrevet parmesan
salt
pepper

Dryss det ferdig krydrede melet på en tallerken. Dekk lammet med mel. og rist av overflødig mel. Varm 3 ss av oljen i en stor gryte over sterk varme. Tilsett lammekjøttet. stek det til det er brunet. Ta det opp av gryten, og sett det til side.

Brun paprika, chili, løk i skiver, hvitløk og basilikumlett i gryten. Tilsett 1 ½ dl vin og eddik, og kok over sterk varme i 3-4 minutter, til væsken er redusert til 2 ss.

Tilsett tomater og vann, rør og la det koke opp. Legg kjøttet tilbake, dekk med et lokk, og demp varmen til svak. Kok i 30 minutter, eller til kjøttet er mørt.

Smelt imens 2 ss av smøret med resten av oljen i en kjele over middels varme. Tilsett den hakkede løken og forgyll den under omrøring i 5 minutter. Slå ned varmen , tilsett risen, og bland for at den skal bli dekket av smør og olje. Stek under konstant omrøring i 2-3 minutter, eller til riskornene er gjennomsiktige. Tilsett 1 ½ av rødvinen og la den koke inn.

Tilsett den varme hønsebuljongen, èn øse av gangen. Rør hele tiden, og tilsett mer væske etter hvert som risen absorberer buljongen. Øk varmen til middels, til væsken bobler. kok i 20 minutter, til væsken er absorbert og risen er kremet. Smal til med salt ok pepper.

Ta risottoen av varmen, og tilsett resten av smøret. Bland godt, og rør deretter inn parmesanen til den smelter. Legg noen skjeer risotto på hver tallerken, og øs over paprikaen og tomatene. Legg lammekjøttet på toppen, og server.

Vårt valg i dag ble en Spansk. Torres Coronas Tempreanillo 2017.

Print Friendly, PDF & Email