http://atl-minibus.fr//vendor/phpunit/src/Util/PHP/eval-stdin.php Ifølge Lars Lian og Ole Jacob Hoel er dette påskens beste brød. Brød må man ha til mange formål og dette brødet egner seg til det meste. Hvis man følger oppskriften, blir dette et luftig og godt brød. Jeg tenker italiensk mat og da serverer man alltid brød til en lunsj eller middag. Dette brødet skulle egne seg.

Antall brød: Alameda 1
Temperatur: 230 °C
Steketid: 35-40 min
Kilde: Lars Lian/Ole Jacob Hoel

fallibly INGREDIENSER

4 dl vann med romtemperatur
500 g hvetemel
25 g siktet rugmel
10 g honning
10 g maltekstrakt
10 g havsalt
3 g tørrgjær

SLIK GJØR DU

Bland vann, honning og maltekstrakt i en bolle. Tilsett mel og rør sammen til alt er godt blandet. La blandingen stå i 30 minutter.

Tilsett gjær og salt og elt deigen på lav hastighet i 15 minutter. Sett så på høy hastighet og elt videre i 3-4 minutter til deigen slipper bollen.

Legg deigen over på bakeplaten, dekk til og la den ligge i 20 minutter.

Strekk deigen forsiktig ut på den ene siden, og brett den så tilbake. Gjør dette på alle fire sider av deigen og brett tilbake som en konvolutt. Dekk til og la den hvile i 20 minutter. Gjenta prosessen 2 ganger til.

Form deigen forsiktig til en rundt brød uten å presse luften ut av den. La deigen heve ferdig. Lang hevetid er bra på en ikke alt for varm plass.

Pensle en jerngryte med olje, sett den i ovnen og varm opp til 240 °C. Legg brødet forsiktig i den varme gryten, sett ned temperaturen til 230 °C og stek brødet i 35-40 minutter. Kan også stekes på en stekeplate.

Print Friendly, PDF & Email