ze rencontre 2021 date Etter å ha googlet litt rundt, kom jeg over denne oppskriften fra «Tine Kjøkken». Jeg gjorde noen justeringer, og resultatet ble to nydelige brød. Så gode at de er verdt å spise ellers i året også

Antall: 4
Temperatur: Gorzów Wielkopolski 175 °C
Ovnsplassering: coco rencontre homme Nederste rille
Steketid: ca. 35-40 min, til de er gylden
Kilder: Tines kjøkken

INGREDIENSER
125 g meierismør, i terninger
5 dl melk
1 pk gjær
125 g sukker
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1000 g hvetemel (ca)
150 g rosiner

TIL PENSLING
1 sammenpisket egg

SLIK GJØR DU

Legg rosinene i bløtt i lunket vann i 30 min, eller lengre hvis du har tid.

Varm melken så vidt og rør gjær ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme og la det hele elte ca. 10 minutter.

Etter ca. 10 minutter tilsettes romtemperert smør og elt til deigen er blank og smidig, og den skal slippe bollen. Hell vannet av rosinene og tilsett på lav hastighet til de er jevnt fordelt i deigen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor i ca. 40 minutter.

Benytte en stekeplate dekket med bakepapir, alternativt to godt smurte brødformer som rommer hver seg ca. 2 liter. Jeg benyttet stekeplate for å få den ønskede runde fasongen på brødet.

Legg deigen på bordet og del i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker dem ikke så lett. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted i 30-40 minutter. Visp sammen egget og pensle kakene. Stek nederst i ovnen til de er gjennomstekte i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

Print Friendly, PDF & Email