I dag har jeg baket sjokoladekake i langpanne etter oppskrift fra Trines Matblogg. Det ble en liten smak, før den gikk rett i fryseren. Kjekt å ta frem ved anledning, fiks ferdig pyntet.

http://abbondanzadelpane.com/?delyka=teggiano-incontri-extraconiugali&698=45 Antall: 36
1992 single by donna lewis Steketemeparatur: 200 °C
cenas romanticas a domicilio madrid Plassering i ovnen: midterste rille
sylvie tenenbaum cherche dГ©sespГ©rГ©ment l'homme de ma vie Kilde: Trinesmatblogg.no


SJOKOLADEKAKE
4 1/2 dl vann
6 ss bakekakao
400 g smør
600 g sukker
1 ss vaniljesukker
300 g creme fraiche eller rømme
4 egg, sammenpisket
2 ts natron
550 g hvetemel


SJOKOLADESMØRKREM
300 g smør, mykt
500 g melis
5 ss bakekakao (smak til)
1 eggeplomme
dekor etter smak og behag , jeg brukte geletopper


SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. Kle en stor langpanne (min er ca. 40 x 33 cm) med bakepapir.

Ha vann og kakao i en liten kjele og rør godt sammen. Gi blandingen et forsiktig oppkok og tilsett smøret. La smøret smelte og ta kjelen av platen. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper og tilsett sukker og vaniljesukker, og kjør maskinen forsiktig til alt er godt blandet. Tilsett deretter crème fraîche, og kjør blandingen litt til, før du tilsetter eggene. Tilsett natron og sikt inn hvetemelet i 2-3 omganger. Kjør blandingen til du får en jevn (og litt flytende) røre. Fordel kakerøren i den bakepapirkledde langpannen og stek den på midterste rille i ca. 30 minutter, til sjokoladekaken er ferdig stekt. Sjekk med en fyrstikk eller kakepinne. Kaken er ferdigstekt dersom det ikke henger igjen kakerøre på pinnen når du stikker den midt i kaken. Avkjøl kaken på rist. Kakebunnen kan gjerne lages flere dager før den skal serveres og kan også fryses.

Lag sjokoladesmørkremen ved å kjøre smøret i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper, til smøret mykt og fint. Sikt i melis og kakao, og kjør det til en jevn blanding. Tilsett eggeplommen og kjør det til du har en luftig og fin sjokoladesmørkrem.

Fordel smørkremen over sjokoladekaken og dekorer etter smak og behag. Du kan enten servere kaken i langpannen, eller du kan legge kaken (eller deler av den) på et kakefat eller lignende. Jeg lagde ferdig pyntet stykker som jeg frøs ned i porsjoner.

Print Friendly, PDF & Email