http://hydrozagadka.waw.pl/?keramzit=klub-dla-singli-zielona-g-ra&262=36 BESKRIVELSE
climatically Koriander har en særegen og spennende smak, og er helt uunnværlig i chutneyer og salsa. Lær deg denne urtens spesielle smaksegenskaper!

casual dating de sant esteve d'en bas Koriander er svært smaksrik, og er spesielt mye brukt i det sør-østasiatiske og meksikanske kjøkken. Planten har taggete, grønne blader, og kan minne om persille i utseendet. Lukten er helt spesiell med et parfymert, sitrusaktig preg.

fuliginously SMAK
Koriander har en sitrusaktig lukt og smak. Korianderfrøene har en mye kraftigere smak enn bladene.

TILBEREDNING
Du kan gjerne bruke hakket koriander som smakstilsetning, og friske urter bør tilsettes på slutten av varmebehandlingen. Smaken kan bli veldig kraftig, så tilsett litt og litt, og smak deg frem. Frøene kan også brukes, men de bør støtes i en morter.

BRUK & FAKTA
Denne urten brukes gjerne mye i gryteretter, salater, kylling, sauser, fiskeretter og salsa. Korianderfrøene kan også brukes.

Koriander er en gammel krydderplante som ble dyrket allerede i oldtidens Egypt og Vest-Asia.

SESONG
Du får norsk koriander året rundt.

OPPBEVARING
Husk at krydderurter har ulik holdbarhet, avhengig av om de er avskåret eller er på rot. Koriander på rot trenger mye lys og vann.

ERNÆRING
Bruker du rikelig med koriander, kan du dra nytte av at den er rik på kostfiber, vitamin A (betakaroten), K og vitamin C, samt en kilde til vitamin E og kalium.

Kilde: https://www.bama.no/gronnsaker/urter/koriander/

Print Friendly, PDF & Email