BESKRIVELSE
Gressløken er rik på smak, og med sin milde, gode løkaroma passer den til alle middagsretter. Den gjør alle eggeretter til vinnere!

Gressløk er hardfør, og er vanlig som hagevekst i Norge. Det gjør det lett å bruke den ofte, og den er mild nok til at du kan være sjenerøs med mengden. Gressløk er deilig i alle retter der du ellers bruker løk – til fisk, kjøtt og grønt. Ikke la tradisjonell bruk begrense deg, ferske urter er like anvendelige som salt og pepper.

SMAK
Smaken er mild med en god løkaroma.

TILBEREDNING
Skyll bunten og hakk, klipp eller skjær den opp slik det passer. Enkle strå er fine som dekorasjon. Ved varmebehandling tilsettes gjerne gressløken mot slutten av koketiden.

BRUK & FAKTA
Dryss fersk gressløk på grønnsaker og poteter, i eggeretter og salater, supper, gryteretter og på smørbrød.

SESONG
Gressløk selges hele året, både av norsk, nederlandsk og italiensk opprinnelse. Du får den både som avskåret (i bunt) og i potter.

OPPBEVARING
Gressløk lagres i kjøleskap ved 2–4 ºC i plastpose eller tett plastboks. Gressløk i potter med jord kan plantes ut eller stå i vinduskarmen.

ERNÆRING
Spiser du mye gressløk, nyter du godt av at den er rik på kostfiber, vitamin A og E. Den er og en kilde til folat, vitamin C og K, kalium og kalsium. De viktigste plantestoffene heter isotiocyanater.

Kilde: https://www.bama.no/gronnsaker/urter/gresslok/

Print Friendly, PDF & Email