Posletta består i hovedsak av rismarker, men også mais og kornåkere. Italia er faktisk selvforsynte med ris. Den mest kjente ristypen er Arborio som benyttes til risottoen, som for øvrig er en velkjent matrett i hele Italia. Risotto inngår som en typisk primo i det italienske kjøkkenet.

Posletta dekker store deler av nordlige Italia og grenser til Alpene i nord, Appenninene i sør og Adriaterhavet i øst. Elven Po og alle sideelvene gjør forholdene gode for landbruk i dette området.  Landbruk er en viktig næring for dem som bor her. Det er også her den kjente Gorgonzolaen har son opprinnelse gra. Der hvor fjellmassivene begynner ligger de tre store byene MilanoBologna og Verona.

Sletta strekker seg bortimot 650 km i øst-vestlige retning og dekker et areal på 46 999 km².

Når vi først er inne på risotto, så har vi et par oppskrifter du gjerne må prøve.

RISOTTO MED SALSICCIA

RISOTTOBOLLER

Solen går ned over Posletta og gårdene som «flyter» i vannet

 

Her er vi kommet til juni måned, og risplantene er i ferd med å vokse