Manuel Ojinaga «PARMIGIANA DI MELANZANE»  http://elreal.com.ni/?sypermen=montaverner-mujeres-solteras&75c=f6 anbefales til stekt kylling og annet stekt/grillet kjøtt. Den kan også serveres alene sammen med salat som en lunsjrett. Gjerne med godt brød. Super på tapasbordet. Dette er en av våre favoritter!

Porsjoner:  http://tercetocomunicacion.es/?kontyziya=eps-sanitas-citas-web&1d6=84 4   Temperatur:  http://xiquetsdelserrallo.cat/?kisel=no-puedo-conocer-gente&668=c7 200 °C   Steketid:  25 min

INGREDIENSER
 • 2 – 3 auberginer, i tynne skiver
 • salt
 • olivenolje, til pensling
 • 300 g mozzarella di bufala, skivet
 • 120 g nykvernet parmesan
 • 3 ss lys strøkavring
 • 1 ss smør
 • kvister av frisk bladpersille, til pynt
Tomat og basilikumsaus
 • 2 ss virgin olivenolje
 • 4 sjalottløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, hakket
 • 400 g tomater på boks
 • 1 ts sukker
 • 8 friske basilikumblad, revet
 • salt
 • pepper

 

SLIK GJØR DU

For å fjerne eventuell bitterhet legges aubergineskivene lagvis si et dørslag. Dryss hvert lag med salt. Sett dørslaget i vasken og la aubergineskivene trekke i minutter. Skyll grundig i rennende kaldt vann til alt saltet er fjernet. Tørk med kjøkkenpapir. Fordel aubergineskivene utover 1-2 store stekeplater. Pensle med olivenolje, og stek auberginene i forvarmet stekeovn ved 200 °C i 15-20 minutter til de er møre, men ikke har falt sammen

Lag i mellomtiden tomat- og basilikumsausen. Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett sjalottløk, og stek den myk i 5 minutter. Rør av og til. Tilsett hvitløk, og stek i 1 minutt til. Tilsett tomater og tomatlake. Brekk opp tomatene med en tresleiv. Rør inn sukker, og smak til med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la det surre i om lag 10 minutter til det begynner å tykne. Rør inn basilikumbladene

Pensle en ildfast form med olivenolje. Fordel halvparten av aubergineskivene i bunnen av formen. Dekk med halvparten av mozzarellaen, og fordel halvparten av tomatsausen over. Dryss med halvparten av parmesanen. Bland resten av parmesanen med strøkavringen. Legg flere lag, og avslutt med parmesanblandingen. Fordel noen smørklatter på toppen, og stek i 25 minutter til overflaten er gyllenbrun. Ta formen ut av ovnen, og la den hvile i 5 minutter. Pynt med persille og server

 

Print Friendly, PDF & Email