Moussaka og lasagne har mye til felles, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine.

Porsjoner: 4   Temperatur: 200 °C   Steketid: 50 min

INGREDIENSER
 • 2 stk aubergine
 • 1 stk squash
 • 1 stk løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, knust
 • 0,5 kg kjøttdeig av lam
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 1 ts kanel
 • 1 ts sukker
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 100 g parmesan, revet
 • olje, til steking
 • salt og pepper
Bèchamelsaus
 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 2 dl melk
 • 3 dl kremfløte
 • 2 stk eggeplommer
 • 100 g parmesan, revet
 • salt og pepper

 

SLIK GJØR DU

Skjær aubergine og squash i skiver. Stek dem i tørr panne i ca. 3-4 minutter på hver side på middels varme. Sett dem til side.

Stek løken blank i olje. Ha i hvitløk og stek i ett minutt til. Ha i lammekjøttdeig, stek i 5-6 minutter og ha i de hermetiske tomatene. Kok det hele inn til det blir en tykk saus. Smak til med sukker, hvitvinseddik, salt og pepper.

Smør en ildfast form, og legg ett lag med squash og aubergine i bunnen. Dryss på litt ost. Ha på et lag med tomatsaus, før du legger et nytt lag med squash og aubergine. Legg deretter et nytt lag med ost, squash/aubergine og tomatsaus.

Lag bechamelsaus: Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Spe på med melk og fløte. Visp godt og la den koke ett par minutter. Ha i eggeplommer og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over i den ildfaste formen. Dryss litt parmesan på toppen. For å få en sprø overflate, kan du ha blande litt brødsmuler inn i parmesanen som strøs på toppen.