BESKRIVELSE
Rosmarin har en aroma av søt og mild einebær. Den er perfekt til kjøttretter, og de fleste av oss forbinder den gjerne med påskelam!

Rosmarin er en ganske kraftig urt, og den bør derfor brukes med varsomhet. Hvis du skal bruke den i en gryterett, bruk rosmarin fra starten av i kokeprosessen for å få smakene frem. I Italia brukes den ofte til grønnsaker som er stekt i olivenolje, og til kalvekjøtt.

SMAK
Rosmarin har kvae i seg, og lukter derfor mildt av barnål. Bladene har en søtlig, lett bitter smak med hint av einerbær.

TILBEREDNING
Rosmarinbladene brukes hele eller hakket som smakstilsetning, stilkene brukes ikke. På stor fisk og lammestek kan du stikke små lommer i kjøttet med en spiss kniv og putte inn rosmarinkvister.

BRUK & FAKTA
Bruk rosmarin som en smakstilsetter i brød, på grillen, ved siden av kjøtt, sjømat eller grønnsaker. Passer også til vilt, gryteretter og tomatretter.

SESONG
Norsk rosmarin er å få kjøpt i butikk hele året.

OPPBEVARING
Rosmarin trenger mye lys. Legg en liten bit oasis i en potteskjuler og sett planten oppå. La den gjerne tørke litt mellom vanningene slik at den ikke drukner. Den vannes alltid på skål.

ERNÆRING
Bruker du mye rosmarin, kan du dra nytte av at den er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium og folat. Den er også en kilde til magnesium, vitamin C, B6 og A (betakaroten).

Kilde: https://www.bama.no/gronnsaker/urter/rosmarin/