Denne nydelige kaken ble baket til farsdag, og den gikk unna i en fei!

Kakebunn:
Temperatur: 150 °C   
Steketid15 – 20 min

Marengsbunn:
Temeperatur 150 °C   
Steketid: 60 min 

Kildewww.detsoteliv.no

Kakebunn
3 eggeplommer
1 egg
80 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Marengsbunn
3 eggehviter
180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem
 75 g smør
100 g kokesjokolade
100 g melis
2 eggeplommer

Fyll
3 dl kremfløte

 

Kakebunnen: 
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist ved 150°C i 15-20 min (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Marengsbunnen: 
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.

Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Gjem noe av av kremen til toppingen. Legg marengsbunnen på toppen og smør utover kremen. Dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over det hele til slutt.

TIPS! La kaken helst stå og trekke i kjøleskapet i noen timer før servering

Print Friendly, PDF & Email