Svinekjøtt og pasta er et godt alternativ til lasagne. I stedet for svinekjøtt kan du bruke både karbonadedeig og kjøttdeig.

Porsjoner: 4   
Steketemperatur: 200 °C   
Steketid: 25 – 30 min   
Kilde: Vidunderlig Italiensk

INGREDIENSER
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
2 gulrøtter, skåret i terninger
50 g pancetta (bacon), hakket
25 g sjampinjong, hakket
450 g svinekjøttdeig
1½ dl tørr hvitvin
250 g hakket hermetiske tomater
2 ts frisk salvie, hakket
225 g tørket penne
150 g mozzarella, skåret i terninger
4 ss nyrevet parmesan
3 dl varm becamelsaus
salt
pepper

SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Varm olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og gulrøtter, og stek dem over svak varme under regelmessig omrøring i 5 minutter, til løken er myk.

Tilsett pancetta (baconterninger), og stek i 5 minutter. Tilsett sjampinjong, og stek under regelmessig omrøring i ytterligere 2 minutter Tilsett deretter svinekjøttdeig, og stek til den er jevnt brunet. Rør inn vin, tomatene fra boksen sammen med salvie. Krydre etter smak med salt og pepper, og kok opp retten. Legg på lokk, og la ingrediensene småkoke over svak varme i 25 – 30 minutter.

Kok imens opp lettsaltet vann i en stor kjele. Legg i pastaen, kok opp på ny, og kok den i 8 – 10 minutter, til den er myk, men fremdeles gir en viss tyggemotstand.

Øs svinekjøttblandingen over i en stor, ildfast form. Rør mozzarellaen og halvparten av parmesanen inn i béchamelsausen. La pastaen renne av, og rør sausen inn. Øs deretter sausen og pastaen over svinekjøttblandingen. Dryss over resten av parmesanen, og stek formen i stekeovnen i 25 – 30 minutter, eller til retten er gyllenbrun.

Server med brød og salat.