Gnocchi di spinaci e ricotta

Disse lekre bollene lages av spinat og ricotta og smaker aller best bare dryppet med urtesmør og drysset med parmesan.

Antall porsjoner: 4
Kilde: Mat fra hele verden – Italia

INGREDIENSER
1 kg fersk spinat uten harde stilker
350 g ricotta
120 g nyrevet parmesan
1 egg, lett sammenvispet
1 klype nyrevet muskatnøtt
salt
pepper
125 – 175 g hvetemel, pluss ekstra til dryss

URTESMØR
120 g usaltet smør
2 ss hakket frisk oregano
2 ss hakket frisk salvie

SLIK GJØR DU
Vask spinaten og legg den i en gryte uten å tørke av vannet på bladene. Legg på lokk og kok spinaten over svak varme i 6 – 8 minutter til den så vidt faller sammen. La den renne godt av, og sett til avkjøling.

Klem så mye veske som mulig ut av spinaten* Hakk spinaten fint, eller kjør den i en kjøkkenmaskin. Ha spinaten i en bolle. Tilsett ricotta, halvparten av parmesanen, egg og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Rør til alt er godt blandet. Begynn med å sikte inn 125 g ava melet, og arbeid det inn i blandingen. Tilsett om nødvendig mer mel til det blir en smidig deig. Dekk med plastfolie, og avkjøl i en time.

Dryss mel på hendene, og trill deigen til valnøttstore boller. Ikke arbeid bollene for lenge, da de er svært ømfintlige. Dryss bollene med mel.

Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann. Tilsett bollene, og kok dem i 2 – 3 minutter til de flyter opp til overflaten. Ta bollene opp av gryten med en hullsleiv, og la dem renne godt av, og sett dem til side.

Lag i mellomtiden urtesmøret. Smelt smøret i en stor, tykkbunnet stekepanne. Tilsett oregano og salvie, og stek over svak varme under hyppig omrøring i 1 minutt. Tilsett bollene, og rør det lett sammen i 1 minutt. Anrett på et forvarmet serveringsfat, dryss over resten av parmesanen, og server.