bakecaincontri coppie a trino Hvis du er så heldig at du har en hel filet (og ikke bare et stykke) bretter du den tynne enden under, slik at fileten får en jevn tykkelse. Veier fileten mer en 750 gram, øker du bare de andre ingrediensene tilsvarende.

Porsjoner: conocer chicas por instagram 4

Bilopillya INGREDIENSER

 • 750 g renskåret, tykk oksefilet
 • 2 hvitløkfedd, i tynne skiver
 • 2 ss hakket rosmarin
 • 6 – 10 tynne skiver prosciutto, pancetta eller bacon
 • 2 ss olivenolje
 • 20 g tørket skogsopp, f.eks porcini (steinsopp)
 • 1 løk, delt i to, i skiver
 • 1 3/4 dl rødvin, f.eks. Barbera d’Asti Superiore
 • 400 g hermetiske hakkede tomater
 • salt
 • pepper

 

Oksefilet brasert i rødvin

http://latropaproduce.es/?komocheck=como-se-dice-quiero-conocer-gente-nueva-en-ingles&49c=03 SLIK GJØR DU

 1. Skjær flere små snitt rundt på fileten. skyv en hvitløksskive inn i hvert snitt, inntil ett hvitløkfedd er oppbrukt. Dryss 1 ss rosmarin over fileten, og salt og pepre den godt. Leg prosciuttoskivene på en fjøl, i en rad ved siden av hverandre, slik at det blir et «ark» til å pakke fileten inn i. Legg oksefileten tvers over, og brett prosciuttoskivene rundt, til en tett pakke. Bind den godt flere steder med bomullshyssing, slik at kjøtt og skinke holdes sammen. La pakken hvile i kjøleskapet i minst 15 minutter
 2. Forvarm oven til 190 °C. Varm olivenoljen i en ildfast gryte. Legg filetpakken oppi, og stek den på alle sider til skinken er gyllenbrun, men ikke brent. Hvis litt av prosciuttoen faller av, gjør det ikke noe, bare pass på at fileten er dekket. Ta pakken opp av gryten
 3. Legg soppen i bløt i 2 dl kokende vann i 10 minutter. Ha løken i gryten, demp varmen og la den surre til den er myk. Ha i resten av hvitløken og rosmarinen, og la det surre i noen minutter til
 4. Ta opp soppen og ta vare på bløtevannet. La soppen surre med i gryten et par minutter, hell i bløtevannet med evt. bunnfall i bollen, og la det koke ned til nesten all væsken er fordampet. Ha i vinen og kok i noen minutter, tilsett tomatene, og la det koke i 5-10 minutter, til sausen blir tykk
 5. Smak til med salt og pepper, og legg kjøttet tilbake i gryten. Vend kjøttet i sausen, så hele pakken blir dekket. Legg et lokk på gryten, og sett den i stekeovnen. La gryten stå i 15 minutter hvis du ønsker rå biff og 20 minutter hvis biffen skal være medium stekt. Ta gryten ut av ovnen, og la kjøttet hvile under lokk i minst 15 minutter. Fjern hyssingen og skjær deretter oksefilet og skinke i skiver.
Print Friendly, PDF & Email